Tak! Vi har modtaget dine oplysninger.

Pantebreve og typer

Hvilke pantebreve findes der?

Et pantebrev er bevis på at en ejer af en ejendom stiller sikkerhed overfor en långiver som dermed bliver panthaver. Indenfor boligfinansiering findes der følgende pantebrevstyper:

 • Sælgerpantebreve
 • Realkreditpantebreve
 • Ejerpantebreve

 • Herunder kan du læse mere om pantebreve og hvilken forskel der er på dem.

  Sælgerpantebreve

  En måde at finansiere et boligkøb på kan være gennem et sælgerpantebrev. Et sælgerpantebrev er både et bevis på at der gives pant i en ejendom og et gældsbrev. Sælgerpantebrevet udstedes af kreditor som dermed bliver panthaver og som køber erkender at skylde et beløb til. Kreditor kan være sælger af ejendommen men kan også være en anden långiver. Når kreditor ikke er sælger af ejendommen kaldes pantebrevstypen i daglig tale et pantebrevslån.
  Sælgerpantebreve er sammenlignelige med realkreditlån. UdenomBanken.dk indhenter udelukkende lån af denne type. Tryk på Forside for at se hvilke boligtyper vi finansierer, se her hvad det vil koste at optage et lån.

  Realkredit pantebreve

  Ved denne type pantebreve gives der både pant i en ejendom og samtidig er der et underliggende gældsbrev. Hermed er der mange lighedspunkter mellem et sælgerpantebrev og et realkreditpantebrev. UdenomBanken.dk indhenter ikke tilbud på realkreditpantebreve. Ønsker du istedet at få tilbud på realkreditlån anbefaler vi at du evt. kontakter Realkreditkonsulenten hvor du kan se hvilke realkreditinstitutter som er de billigste.

  Ejerpantebrev

  Et ejerpantebrev er teknisk set et pantebrev, som ejeren af en ejendom har udstedt til sig selv, dvs. et pantebrev, hvor ejeren står som kreditor og debitor. Ejerpantebrevet kan underpantsættes til fordel for en kreditor, som dermed får sikkerhed for sit tilgodehavende inden for rammen af ejerpantebrevet.
  Underpantsætningen betyder at man videresælger sit pantbevis. Et ejerpantebrev kan genbruges til fordel for efterfølgende långivere og kan ligeledes stå til sikkerhed for flere forskellige underpantsættere. Ejerpantebrevet indeholder ikke nødvendigvis et krav om afdrag og forretning og kan derfor benyttes eksempelvis til kassekreditter, boligkreditter og andet.

Beregn og lån

Udfyld vores ansøgningsformular. Du hører fra os indenfor 24 timer.

Beregn og lån