Pantebreve

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er et bevis på at en ejer af en ejendom stiller sikkerhed overfor en långiver, som dermed bliver panthaver. Indenfor boligfinansiering findes der følgende pantebrevstyper:

  • Sælgerpantebreve
  • Realkreditpantebreve
  • Ejerpantebreve

Herunder kan du læse mere om pantebreve, og hvilken forskel der er på dem.

Sælgerpantebreve

En måde at finansiere et boligkøb på kan være gennem et sælgerpantebrev. Et sælgerpantebrev er både et bevis på at der gives pant i en ejendom og et gældsbrev. Sælgerpantebrevet udstedes af kreditor som dermed bliver panthaver, og som køber erkender at skylde et beløb til. Kreditor kan være sælger af ejendommen, men kan også være en anden långiver. Når kreditor ikke er sælger af ejendommen kaldes pantebrevstypen i daglig tale et pantebrevslån.

Sælgerpantebreve er sammenlignelige med realkreditlån. UdenomBanken indhenter udelukkende lån af denne type. Prøv vores låneberegner her og se hvad det vil koste at optage et pantebrevslån hos UdenomBanken.

Realkreditpantebreve

Ved denne type pantebreve gives der både pant i en ejendom og samtidig er der et underliggende gældsbrev, hvor køber erkender at skylde et bestemt beløb til et realkreditinstitut. Hermed er der mange lighedspunkter mellem et sælgerpantebrev og et realkreditpantebrev. UdenomBanken indhenter ikke tilbud på realkreditpantebreve. Ønsker du i stedet at få et tilbud på realkreditlån anbefaler vi, at du kontakter Realkreditkonsulenten, hvor du kan se hvilke realkreditinstitutter, som er de billigste.

Ejerpantebreve

Et ejerpantebrev er teknisk set et pantebrev, som ejeren af en ejendom har udstedt til sig selv, dvs. et pantebrev, hvor ejeren står som kreditor og debitor. Ejerpantebrevet kan underpantsættes til fordel for en kreditor, som dermed får sikkerhed for sit tilgodehavende inden for rammen af ejerpantebrevet. Underpantsætningen betyder, at man videresælger sit pantbevis. Et ejerpantebrev kan genbruges til fordel for efterfølgende långivere og kan ligeledes stå til sikkerhed for flere forskellige underpantsættere. Ejerpantebrevet indeholder ikke nødvendigvis et krav om afdrag og forretning, og kan derfor benyttes eksempelvis til kassekreditter, boligkreditter og andet.

Er et pantebrev det rette valg for dig?

Lån med pantebrev giver typisk mening når:

  • Din låneansøgning i en traditionel bank er blevet afvist
  • Du oplever en lang behandlingstid i en traditionel bank.

Med andre ord skal du starte med at få afklaret, i hvilket omfang en traditionel bank kan hjælpe dig, da det oftest er den billigste løsning. Hvis du finder ud af, at din bank faktisk godt kan hjælpe dig, anbefaler vi fra UdenomBanken, at folk benytter sig af sider som mybanker.dk eller realkreditkonsulenten.dk. De hjælper folk med at finde det rigtige lån og har ingen skjult agenda, som en almindelig bankrådgiver naturligvis har.

Få et pantebrevslån hos UdenomBanken

Har du ikke mulighed for at få finansieret din drømmebolig via bank eller realkreditinstitut, kan du indhente et gratis og uforpligtende tilbud på et pantebrevslån hos UdenomBanken. Med et pantebrevslån har du mulighed for at låne op til 95% af boligens værdi.

Du kan læse mere om pantebrevslån her.

Vil du tale med os om et pantebrev til din drømmebolig?

At købe en ejendom er en stor beslutning, og det er vigtigt, at du er sikker på, at den finansiering du vælger, er det rigtige valg for dig.

Vi sidder klar ved telefonerne og kan hjælpe dig med netop din situation. Ring til os på 71 99 37 30 mandag-fredag kl. 9-19 eller lørdag-søndag kl. 10-15.

Udfyld nemt og hurtigt vores låneformular her .Så vil du modtage et gratis og uforpligtende lånetilbud – typisk vil du høre fra os inden for 24 timer.

UdenomBanken ikon

Sådan kommer du videre

Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål?

Vi har samlet de mest almindelig spørgsmål og svar på en overskuelig side.

Ofte stillede spørgsmål
Ring til os

Vil du tale med os?

Vi sidder klar ved telefonerne og kan hjælpe dig med netop din situation. Ring til os fra 09-19 på hverdage og 10-15 om lørdagen.

Ring 71 99 37 30
Få et tilbud

Få et tilbud

Udfylde låneformularen – så vender vi tilbage med et tilbud. Helt uforpligtende.

Gå til låneformularen