Hvad er et huslån?

Et huslån er et lån du optager til at købe hus eller anden fast ejendom, eller til at belåne husets friværdi. Huslån er altid baseret på et pantebrev, f.eks. et realkreditpantebrev eller et ejerpantebrev, f.eks. et bank boliglån.

Der findes tre typer virksomheder, der udbyder huslån, nemlig realkreditinstitutter, banker og ejendomskreditselskaber. De billigste huslån får du gennem realkreditinstituttet, mens huslån gennem ejendomskreditselskaber typisk tilbyder mere fleksibel finansiering.

Mange oplever at blive afvist af realkreditinstitutterne f.eks. fordi drømmehuset ligger uden for de store byer, eller fordi du er selvstændig og har en god, men svingende indkomst. Alternativet er et huslån uden om banken. Sikkerheden er den samme, som når du låner gennem realkreditinstituttet. Løbetiden på lånet er mellem 5 og 25 år, og du kan typisk låne op til 95 % af boligens værdi. Der er ingen bidragssatser ved denne form for lån, og du kan selv vælge, om du ønsker fast eller fleksibel rente i lånets løbetid.

Vil du betale lånet af hurtigst muligt, anbefales det at vælge en lav løbetid, da det som udgangspunkt er forbundet med de laveste omkostninger. Det er også muligt at optage lån i ens friværdi.

Herunder er der opsummeret, hvilke fordele, der er ved at vælge et huslån gennem UdenomBanken.

Fordele ved at vælge et huslån gennem UdenomBanken:

  • Muligt at få et huslån til drømmehuset, også selv om det ligger uden for én af de store byer
  • Der er ingen bidragssatser, når du vælger et huslån gennem UdenomBanken
  • Mulighed for fast rente ift. banken, hvor dette ikke er muligt

Er du stadig usikker på, hvilken form for virksomhed UdenomBanken er, eller er du bare nysgerrig omkring, hvordan det hele foregår? Så kan du læse de spørgsmål vores brugere oftest stiller ved at klikke her

UdenomBanken ikon

Sådan kommer du videre

Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål?

Vi har samlet de mest almindelig spørgsmål og svar på en overskuelig side.

Ofte stillede spørgsmål
Ring til os

Vil du tale med os?

Vi sidder klar ved telefonerne og kan hjælpe dig med netop din situation. Ring til os fra 9 til 19 på hverdage

Ring 71 99 37 30
Få et tilbud

Få et tilbud

Udfylde låneformularen – så vender vi tilbage med et tilbud. Helt uforpligtende.

Gå til låneformularen