Byggelån – lån til dit byggeprojekt
Drømmer du om at give din bolig den helt store tur? Ønsker du at opgradere køkkenet? Trænger taget til en udskiftning? Eller går du med tanker om at opføre nybyggeri? Uanset hvad kan dine drømme blive til virkelighed med et lån til renovering af din bolig.
Hvad er et byggelån?
Et byggelån er et lån til boligforbedringer af forskelligt omfang eller til nybyggeri. Du kan optage et byggelån til lige de forbedringer, du gerne vil lave i dit hus, eller til at bygge et helt nyt på en byggegrund.
Byggelånet optages ved byggeriets eller renoveringens start.
Hvem kan optage et lån til renovering?
Alle, der ejer et hus, en ejerlejlighed, andelsbolig, sommer- eller fritidshus kan ansøge om et byggelån. For overhovedet at komme i betragtning til et byggelån, skal du altså eje fast ejendom. Men bare fordi du ejer en type bolig, er det ikke ensbetydende med, at du bliver godkendt til lånet.
Lånet skal på plads, inden du går i gang med dit byggeri
Det er sjældent en god idé at gå i krig med hverken ny- eller ombyg, inden du er sikret, at der er penge til at finansiere det. Derfor bør du først og fremmest søge om et byggelån.
Start ud med at lægge et budget over dit byggeri. På den måde får du et klart overblik over, hvad dit byggeri vil komme til at koste – og dermed hvor meget du skal låne. Når du har det på plads, kan du ansøge om et byggelån.
Byggelån og renter – hvad skal du betale i sidste ende?
Byggelån er som alle andre lån et, hvor du skal betale renter. Den store fordel ved et byggelån er, at der er stor fleksibilitet indbygget i lånet. Du betaler kun renter for den del af lånet, som du reelt bruger. På den måde kan et byggelån sammenlignes med en kassekredit – de penge, du skal bruge, bliver trukket af lånet, når behovet opstår.
Låneomkostningerne kan dog variere i takt med at boligværdien og renten ændrer sig. Det betyder også, at det kan være svært at udregne de helt præcise omkostninger ved lånet – og dermed hvor meget du i sidste ender kommer til at betale.
Lån til ombygning - vi er dit sunde alternativ
Hos UdenomBanken er vi et fornuftigt alternativ til de traditionelle banker og realkreditinstitutter. Det kan for mange være en umulig opgave at få godkendt et lån i banken. Bankerne vurderer låntagere efter strikse kreditpolitikker, og selvom du har en fin økonomi, kan de spænde ben for dit byggelån.
UdenomBanken er et ejendomskreditselskab, der formidler kontakten til investorer. De gør det muligt for dig at låne, selvom banken har sagt nej. Alle investorer er godkendte og reguleret af Finanstilsynet, så du med samme sikkerhed kan låne gennem os.
Under traditionelle omstændigheder kan du belåne 80 % i realkreditinstituttet, 5 % fra egen lomme og resten gennem et banklån. Hos UdenomBanken tilbyder belåning på 95 %. Selvom de samlede renter er dyrere, fordi vores investorer løber større risici ved at udlåne penge, får du ét samlet overblik over dit lån.
Du får:- Lån på 95 %
- Løbetid på 5-25 år
- Variabel eller fast rente
Ønsker du at optage et lån til renovering af dit hus, kan du også låne op i din friværdi. Friværdi er den sum penge, du ville kunne putte i lommen, hvis du solgte dit hus her og nu. Når du betaler af på dit hus, bliver din gæld mindre og mindre, og det skulle gerne give dig en friværdi.
Du kan nemt beregne din friværdi ved at trække gælden fra den aktuelle salgsværdi på dit hus. Koster dit hus her og nu 1.500.000 kroner, mens din restgæld lyder på 1.000.000 kroner, vil din friværdi være:
1.500.000 – 1.000.000 = 500.000 kroner i friværdi
Den kan du bruge til at låne op i. Dog kræver det, at du har en friværdi, der er tilstrækkelig stor til at dække udgifter til byggeriets første del. Mens byggeriet skrider frem, får du typisk lånet udbetalt i rater. På den måde er långiveren sikker på, at pengene går til byggeriet og ikke andet.
Med renoveringen følger oftest en stigning i boligens værdi – og dermed også en stigning i din friværdi.
Husk det her, inden du optager byggelån
Måske er familien vokset, mens pladsen er blevet mindre. Eller også er du træt af de gamle klinker på badeværelset og de trætte køkkenlåger. Der er mange grunde til at optage et byggelån.
Inden du ansøger om finansiering af et byggeprojekt, skal du først og fremmest indhente tilbud fra håndværkere. Det er det, der danner grundlag for lånet. Samtidig skal du nøje kigge på din økonomi. Hænger din økonomi og byggeprojekt sammen? Det finder du ud af ved at lægge et budget, der klart og tydeligt giver dig et overblik over, om byggeriet overhovedet er realistisk.
Lad os hjælpe dit byggeri på vej med et fornuftigt byggelån
Har banken vendt tommelfingeren ned til dit byggeri, hjælper vi dig gerne med at se på alternative muligheder. Hos UdenomBanken sidder et team af kompetente rådgivere, der gerne giver dig råd med på vejen, når du ønsker at optage et byggelån uden om banken.
Du kan ringe til os 71 99 37 30, hvis du har brug for rådgivning og svar på dine spørgsmål. Men hvis du allerede har gjort alt forarbejdet og er klar til at ansøge om lånetilbud til dit byggeprojekt, kan du udfylde vores låneformular.
Vi sørger for at matche dig op med de investorer, der kan give dig det bedste tilbud. Investorerne er ikke tvunget til at godkende din ansøgning, ligesom du heller ikke er tvunget til at godkende deres lånetilbud. Med andre ord kan du gratis og uforpligtende ansøge om et byggelån.
Jacques Uhrenholt
Kreditkonsulent i UdenomBanken
Jacques Uhrenholt
Kreditkonsulent i UdenomBanken
Relaterede artiker
Skal du købe en bolig, har du sikkert forvildet dig ind i den store låneju…
Læs videreHar du hørt om pantebreve? Måske er du stødt på begrebet, hvis du ejer fas…
Læs videreHar du hørt om sælgerpantebrev? Ejerpantebrev? Eller bare pantebrev? Lånej…
Læs videre